Majdnem mindenhol lehet közlekedni Hargita megyében

A vizes hó súlya alatt meghajló és letörő ágak okozzák a fennakadásokat a közlekedésben Hargita megyében. Útlezárások sehol nincsenek – jelenti tudósítónk.

Csütörtök délelőtt Csíkszentsimon és Tusnádfürdő között állt a vasutas forgalom, egy fa ágai ráhajoltak a magasfeszültségű vezetékekre és megszüntették az áramellátást a szakaszon. Fél 11 körül azonban már helyreállt a forgalom – tudtuk meg Adrian Pănescutól, a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal szóvivőjétől, aki a megyében található közutak állapotáról is tájékoztatott.

„Főként Hargita megye északi részén vannak fennakadások, a Maroshévízt Borszékkal összekötő útszakaszon két autó folyamatosan csúszásgátlóval szórja az utakat. Ezen a részen kell fennakadásra számítani, ugyanis az rendőrség is jelen van a helyszínen, akik folyamatosan ellenőrzik a teherautós forgalmat, és nem engedik közlekedni azokat, amelyeknek nyári abroncsuk van” – ismertette a Hargita megyei utak csütörtöki helyzetét a szóvivő.

Adrian Pănescu arra hívta fel az autósok figyelmét, hogy a Bucsin-tetőn, a Gyilkos-tó felé vezető útszakaszon, a Kalonda-tetőn, a Csíkszépvizet Gyimesközéplokkal összekötő útszakaszon, valamint a Hargitán is elővigyázatosan vezessenek, főleg azok, akik már nyári abroncsokra cserélték a télieket.

Egyetlen utat zártak le Hargita megyében, a 127-es jelzésű, Gyergyóditrót Gyergyótölgyessel összekötő megyei utat. A nem aszfaltozott útszakasz lezárását azért tartották fontosnak, mert ez erdős terület és könnyen becsúszhatnak az arra közlekedők, akiket aztán a hatóságoknak nehéz kimenekíteni.

Érdekességként tudtuk meg Adrian Pănescutól, hogy szerda este a Borszékról Maroshívéz felé vezető útszakaszon, egy ásványvizes rakományt szállító teherautó akadt el. Az útügy autói nem bírtak a nagy súllyal, ezért a borvíztöltőde is kiküldött egy nehezebb járművet a helyszínre, hogy együttes erővel tudják kiszabadítani a megakadt teherautót.

Kapcsolódók

Kimaradt?