Szállodát árul a sepsiszentgyörgyi önkormányzat

Első nekifutásra nem sikerült vásárlót találni a Sepsiszentgyörgy központjában lévő romos Bodok szállodára.

Több lehetséges befektető is érdeklődött, de ajánlatot egyikük sem tett a szállodatulajdonos sepsiszentgyörgyi önkormányzatnak. Értesülésünk szerint három lehetséges befektető vásárolta meg a tenderfüzetet, de az április 13-i határidőig egyikük sem nyújtott be ajánlatot.

Az önkormányzat 15 napon belül, változatlan feltételekkel, másodszorra is meghirdeti a Bodok hotelt, és ha ezúttal sem sikerül vásárlót találni, akkor egy önkormányzati bizottság dönt majd az ingatlan további sorsáról.

Mint arról beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat korábban partnerségi megállapodást akart kötni egy háromszéki beruházóval, aki érdekelt lett volna a romos szálloda újjáépítésében és  működtetésében, viszont nem tudtak megegyezni a feltételekben. Ezt követően döntött úgy helyi tanács, hogy 1 millió eurós induló áron eladja a tulajdonában lévő ingatlant, viszont további 500.000 eurónyi garanciapénzt is kér a befektetőtől, amit öt lépésben adnának vissza. Ennek értelmében az első százezer eurót akkor kapná vissza a beruházó, amikor kiváltja az építkezési engedélyt, további százezret pedig, amikor felújítja az épület homlokzatát, a harmadik részt a működési engedély kiváltásakor. A felújított szálloda egy évnyi működtetését követően visszaadnák a negyedik részletet, és végül öt évnyi működtetést követően fizetnék vissza az utolsó százezer eurónyi garanciát.

Túl drágának találhatták

Úgy tudjuk, a Sepsiszentgyörgy központjában lévő szálloda iránt érdeklődött hazai és külföldi befektető is, de túlzónak tartják a félmillió eurós garanciát, figyelembe véve, hogy a vételáron túl felújításra is költeniük kell. A szállodaiparban úgy számolnak, hogy minden csillag 1 millió eurónyi beruházást  igényel.

Mint arról korábban beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat 2014-ben 745.000 euróért vásárolta meg a városközponti szálloda épületét, az árba beleszámították a volt tulajdonos évekig ki nem fizetett ingatlanadóját is. Azt várják el a jövendőbeli vásárlótól, hogy záros határidőn belül felújítsa és beindítsa a hotelt és legkevesebb 5 évig megőrizze annak jellegét.

A tervezővel való egyeztetés következtében az körvonalazódik, hogy a Bodok szálló kilenc emeletéből kettő visszabontanak, mert így más tűzvédelmi besorolásba kerül és a költségek is csökkennek. A létesítmény négycsillagos szállóként működne és wellness központot, konferenciatermet hoznának létre benne.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?