Időjárás ezen a héten: Székelyföldön fagyhat és havazhat is

Borús idő, sok csapadék és hideg várható ezen a héten a meteorológusok előrejelzése szerint. Székelyföldön fagyhat, és havazás is lehetséges.

Hétfőn a sokéves átlagnál alacsonyabb hőmérsékleti értékek várhatók az egész országban. Erdély keleti felében (Hargita és Kovászna megyében) nap közben legtöbb 8 fok lehet. Borús lesz idő a déli, központi és a nyugati régiókban, eső főként Olténiában, Munténiában és Dobrudzsában várható. A Déli-Kárpátokban havas esőre és havazásra lehet számítani.

Kedden enyhe felmelegedés következik, de a hőmérsékleti értékek a sokéves átlag alatt maradnak. A nap folyamán szinte mindenütt borús lesz az idő, esőre az esti órákban nyugaton és délen, elszórtan északnyugaton és a központi megyékben lehet számítani. Bánságban 17 fokra is felmelegszik az idő, de a hegyekben -5 fok lesz a legalacsonyabb hőmérséklet.

A szerda újabb erős lehűlést hoz. Székelyföldön nap közben legtöbb 4 fok várható, a hajnali órákban pedig fagyni fog: -2 fokig csökken a hőmérséklet. Az ország nagy részében esni fog, az esti órákban Máramarosban, Erdélyben és Moldvában havas esőre, havazásra lehet számítani.

Csütörtökön folytatódik a lehűlés az egész országban. A legmagasabb hőmérsékleti értékek 2 és 13, a legalacsonyabbak -5 és 3 fok között váltakoznak régiónként. Székelyföldön újra fagyni fog. Erdélyben és Moldva északi részében havas esőre, havazásra lehet számítani, máshol zivatarok várhatók, jelentős csapadékmennyiséggel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?