NEEEM-kampány: Porcsalmi Bálint üzent a „keménylegényeknek”

Újabb videóval egészült ki az RMDSZ Nőszervezet kampánya, amely a nők elleni erőszakra hívja fel a figyelmet. Ezúttal Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke üzent a „keménylegényeknek”.

A nőnapon beindított kampány most férfi közéleti személyiségeket megszólaltva mutat rá, már nem lehet szó nélkül hagyni, tétlenül nézni, hogyan fosztanak meg emberi méltóságuktól nőket az erdélyi magyar társadalomban, és nem csak. 

"Ha bajba kerültél, hívd a 0800 500 333-as zöldszámot vagy a 112-es segélyhívót.  Ha ötleted, javaslatod van, oszd meg velünk fészbuk oldalunkon üzenetben!" - olvasható a kisfilmhez csatolt felhívószövegben.  A kampányban eddig nők beszéltek a nők ellen irányuló erőszakról. A kisfilmeket itt nézheti meg.

NEEEM – Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalom célja, hogy tájékoztassa az állampolgárokat egy súlyos társadalmi jelenségről, illetve hogy a szükséges törvénymódosításokkal mentalitásváltást érjenek el.  A kampányban idén számos olyan figyelemfelkeltő akcióra, konzultációra és tájékoztató tevékenységre kerül sort, amelyek hosszú távon hozzájárulhatnak a nők elleni erőszak mértékének csökkentéséhez.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?