Foci, mezőgazdaság, egyenlőtlenségek – hetedik alkalommal jelentkezik a Szociológus Napok

Szerdán és csütörtökön zajlik a hetedik Szociológus Napok Kolozsváron, a BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézete és a Max Weber Szakkollégium szervezésében.

A kétnapos rendezvényen olyan tevékenységekre, előadásokra és kerekasztal-beszélgetésekre kerül sor, amelyeken aktuális közéleti kérdéseket szociológiai nézőpontból elemeznek az előadók. Az előadások a Szántó/Dostoievski utca 34. szám alatt, az egyetem épületében zajlanak.

Szerdán 17 órától Megyesi Boldizsár, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának munkatársa A hagyományok felélesztése vagy divatkövetés: az ökológiai gazdálkodás intézményesülése és helyzete Romániában címmel tart előadást, 18 órától László Éva, a BBTE egyetemi tanára Cselédek, szolgák, rabszolgák. Kortárs foglalkoztatási formák a mezőgazdaságban - romániai tapasztalatok címmel számol be ismereteiről. 19 órától az Erdélyi Társadalom folyóirat tavalyi számait ismertetik.

Csütörtökön 15 órától az erdélyi új vallási közösségeket ismertetik a hallgatók részvételével, 17 órától Prazsák Gergő, az ELTE munkatársa Európai tolerancia körök címmel tartja meg előadását. 18 órától pódiumbeszélgetés zajlik Az egyenlőtlenségek új mintázatai címmel. 20 órától Péter László szociológus A labdarugás szociológiája című könyve kerül bemutatásra.

További részletek a rendezvény honlapján érhetők el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?