Még nem tudni, melyik hétvégi határátkelő marad állandó

Közel hatezren használták Arad megyében az ideiglenes román–magyar átkelőhelyeket.

Február 18-án tíz új határátkelőhelyet nyitottak meg a román–magyar határszakaszon, de ezek a korábbi bejelentés szerint csak hétvégi nyitva tartással üzemelnek. Akkor a hatóságok azt is mondták, hogy három hónapos forgalomszálálás után a kihasználtságtól teszik függővé, hogy melyek maradnak állandók.A február végi román–magyar külügyminiszteri találkozó után ezt azzal egészítették ki, hogy csak kettő szolgálja majd ki a forgalmat állandó jelleggel.

A tíz átkelőből négy (Nagylak–Csanádpalota, Kisvarjas–Dombegyház, Ottlaka–Elek és Feketegyarmat–Dénesmajor) található Arad megyében, és aradi tudósítónk kérésére a Román Határrendészet Nagyváradi Területi Parancsnoksága írásban azt közölte, hogy a megnyitás óta eltelt közel másfél hónap alatt „körülbelül 5800 személy” fordult meg a ki- és belépő oldalon összesen. Arra nem adtak pontos választ, hogy meddig tart a monitorozás, sem arra, hogy melyik lesz ezek közül végleges.

Az ideiglenes határátkelők csak a személyforgalom számára nyitottak meghatározott órarend szerint, a 3,5 tonnánál nagyobb gépjárművek nem használhatják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?