Jóváhagyták Bihar megye költségvetését

Egyhangúlag szavazták meg Bihar megye költségvetését a megyei tanács keddi ülésén a tanácstagok.

Bár a nemzeti liberális párti frakcióvezető, Ionel Avrigreanu negatív büdzsémódosítást jövendölt június-júliusra, Pásztor Sándor RDMSZ-es tanácselnök bizakodó, mint mondta:

„Egyhangúlag megszavaztuk a büdzsét, az észrevételekkel együtt a liberálisok bevallották a szavazaton keresztül, hogy ez rendben van. Reményeim szerint ennél a vállalt négy százaléknál nagyobbak lesznek a számaink év végére, és nyáron már pozitív irányba módosíthatunk. Ne feledjük el, hogy az idei büdzsé már tartalmazza a színházainknál, a kulturális intézményeinknél az ötven százalékos béremelést, és a saját rendszerben tett húsz százalékos emelés is része a költségvetésnek.”

Bihar megyében idén 390,9 millió lejnyi bevétellel és 427,9 millió lejnyi kiadással számoltak, a 38,8 millió lejes különbözetet a tavalyi bevételi többletből fedezik.

A kiadási oldalon a legnagyobb összeg 145,1 millió lej, ezt a szociális kiadásokra szánják. Kultúrára, egyházakra és szabadidőre 73,4 millió lej jut, további 70,9 millió lejt pedig a közszállításra különítettek el.

A tanügyre 54,2 millió lejt, a közszolgálatokra 18,5 millió lejt használnak, kereskedelmi és munkaügyi tevékenységekre 11,3 millió lejt irányoztak elő, környezetvédelemre 41,7 millió lej, egészségügyre 4,9 millió lej jut.

A megye közadósságára és hitelekre 2,4 millió lej szerepel a költségvetésben, a katasztrófavédelmi felügyelőséget pedig 607 ezer lejjel támogatják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?