Időjárás: a hét közepén visszatér a tavasz

Az évszakhoz képest alacsonyabb hőmérsékleti értékekkel kezdődik március utolsó hete, de a meteorológusok előrejelzései szerint szerdától ismét visszatér a tavaszi idő.

Hétfőn 6 (Erdély keleti része) és 15 (Olténia) fok közötti maximális hőmérsékletei értékek várhatók, az ország déli és keleti területein felhős lesz az égbolt, elvétve csapadék is kialakulhat, máshol verőfényes napsütés lesz. A magasabban fekvő területeken, valamint a déli országrészben a szél felerősödik.

Kedden az előző naphoz képest enyhe felmelegedés észlelhető, és a tiszta égbolt lesz a jellemző, a maximális hőmérsékleti értékekek 12 (Erdély) és 22 (Moldova) fok között alakulnak. Moldovában, Bánságban és a hegyvidéken időnként felhős lesz az égbolt, és a szél is felerősödik.

A hét közepén folytatódik a felmelegedés, napközben az égbolt tiszta lesz, de északon, az ország középső területein estére beborul és helyenként csapadék is kialakulhat. Erősebb szélfúvásra számíthatnak az ország északi és középső részében élők, főleg a nap második felében. A maximális hőmérsékleti értékek 13-22 fok között alakulnak, a magasabb értékeknek a déli országrészben élők örülhetnek majd.

Kimaradt?