Belügyminiszter: a rendőrök követeléseinek nagy része jogos

Üzent a 195 éves román rendőrség napja alkalmából a belügyminiszter. Carmen Dan gratulált a törvény őreinek és családtagjaiknak, akik "maguk is érzik azokat a kockázatokat, veszélyeket és megkötéseket", amelyekkel ez a szakma jár. 

"A román rendőrség napja nem csak a rendőrök, hanem az állampolgárok napja is, azoké, akiknek önök nap mint nap biztosítják a nyugalmát és a biztonságát. Az ő bizalmuk a legjobb iránymutató önök számára. A becsületes polgárok a legjobb szövetségeseik a bűnözés elleni küzdelemben" - hangsúlyozta üzenetében a tárcavezető. 

Carmen Dan rámutatott arra is, hogy ezekben a napokban rendőrök ezrei az utcára vonulva követelik jogaikat, azt, hogy a munkájukkal és az ezzel járó kockázatokkal arányos bérezésben legyen részük. 

"Én is azt szeretném, hogy emelkedjen a rendőrök, illetve a védelmi és nemzetbiztonsági ágazat alkalmazottainak fizetése. Tudatában vagyok annak, hogy a rendőrök követeléseinek nagy része jogos, és szeretném, ha sikerülne megtalálni a megfelelő megoldásokat. De sajnos nem tudunk mindent megoldani egyik napról a másikra" - fogalmazott üzenetében a belügyminiszter, aki gratulált és további sikereket kívánt a rendőröknek, illetve támogatásáról biztosította őket. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?