Gyönyörű tavaszi időjárás várható a hét második felében

Az esős hétfő után a hét többi napján a március végére jellemző időjáráshoz képest melegebb napok következnek a meteorológusok előrejelzése szerint.

Hétfőn még változékony időre és esőre kell számítani, Moldvában, Máramarosban és Erdélyben 5-6 fokos maximális hőmérsékleti értékekkel, Olténia déli részén azonban akár 20 fok fölé is emelkedhet a hőmérő higanyszála. A magasabban fekvő területekre a havaseső lesz jellemző, itt a szél is erősebben fúj majd.

Kedden az évszakhoz képest magasabb hőmérsékleti értékeket mutatnak majd a hőmérők az ország legnagyobb részében. A maximális értékek 10-22 fok között alakulnak, főként ország nyugati részén lesz meleg. Az égbolt változékony marad, de csak elvétve fordulhat elő esőzés, elsősorban az ország észak-nyugati részén.

Szerdán tart a meleg idő, nyugaton akár 23 fok is lehet, az égbolt változékony lesz, nyugaton és észak-nyugaton az éjszaka folyamán esőre is lehet számítani.

Csütörtökön is 10-23 fok közötti maximális hőmérsékleti értékeket jósolnak a meteorológusok, főként az ország nyugati felében lesz szokatlanul meleg. Az égbolt változó lesz, észak-nyugaton és a hegyvidéken széllel kísért enyhe esőzésre is esély van.

Kimaradt?