Több városban tüntettek vasárnap a korrupció ellen

Körülbelül 200-an vettek részt vasárnap a Bukarestben tartott korrupcióellenes tüntetésen, több tucatnyi ember vonult utcára Kolozsváron, Nagyszebenben és Brassóban is. 

A Victoriei téren összegyűlt tiltakozók a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a közkegyelmi törvény ellen felszólalva a következőket skandálták: "Románia azt kéri, ne legyen közkegyelem", "Az alkotmánybíróság a Szociáldemokrata Párt szolgája", "ALDE és PSD ugyanaz a szemét", "Dragnea ne feledd, várjuk a te könyvedet is". 

A tiltakozók, főként fiatalok, vuvuzelákat fújtak és lobogókat lengettek. Egyesek zászlót tekertek magukra, mások # Rezist feliratú karszalagokat viseltek. 

A demonstrálók a következő feliratokat tartották a magasba: "Milyen parlament ez? Szabadulj meg a tolvajoktól" " Elvettétek tőlünk a humorérzéket", "Grindeanu kormány, a haza árulói". 

Néhányan gyerekkel érkeztek, mások kutyákkal. A tiltakozók körében aláírásokat gyűjtenek az új Temesvári Kiáltvány számára, illetve a Bukarest főpolgármestere, Gabriela Firea menesztéséért is. 

A fővárosban 21 óra 30 perc körül ért véget a tiltakozó akció.    

A tiltakozást a Facebook-on hirdették, "Eddig! Menjetek haza! El a kezekkel a Korrupcióellenes Ügyészségről (DNA) és az Ügyészségről jelmondattal. 

Hasonló megmozdulásokat tartottak vasárnap más nagyvárosokban is. Kolozsváron hozzávetőlegesen 80-an, Nagyszebenben 80-an, Brassóban 40-en tüntettek a korrupcióellenes harc folytatásáért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?