Vasútállomásokon, vonatokon bírságoltak a rendőrök

Egy nap alatt 220 bírságot róttak ki és 31 bűncselekményt állapítottak meg a Román Rendőrfelügyelőség keretében működő közszállítási rendőrség munkatársai.

Március 14-e és 15-e között országos szintű ellenőrzést tartottak a vasútállomásokon és személyszállító vonatokon. Az ellenőrzési akcióval a közszállítási rendőrség a RAILPOL (az EU vasúti rendőrsége) RailAction Day 24 Blue elnevezésű akciójához csatlakozott.

​Az országos kampányban 630 rendőr vett részt, akik 353 vasútállomást és 440 személyszállító vonatot ellenőriztek végig. A rendőrök 423 utast azonosítottak, akik érvényes menetjegy nélkül utaztak, a kirótt bírságok összértéke 4.710 lej.

Az ellenőrzés során három körözés alatt álló bűnöző, tíz felügyelet nélküli kiskorú, nyolc kéregető és öt, engedély nélkül kereskedelmi tevékenységet folytató személy is a rendőrök kezére került.

A közszállítási rendőrség 2007-ben csatlakozott a RAILPOL szervezethez, amely Belgium, Bulgária, Csehország, Németország, Franciaország, Magyarország, Lettország, Hollandia, Portugália, Szlovákia, Spanyolország, Svájc és Nagy-Britannia közszállítási rendőrségét foglalja magába.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?