Jóváhagyta a kormány a beiskolázási keretszámokat

Jóváhagyta a kormány csütörtöki ülésén a 2017-2018-as tanévre vonatkozó beiskolázási keretszámokat - írja az Agerpres hírügynökségnek küldött közlemény.

A közoktatásban ugyanannyi hely lesz, mint tavaly. Az átcsoportosítások következtében 10 000-rel több hely lesz a kötelező elemi oktatásban, 1 500 hellyel lesz több a csökkentett látogatású kötelező oktatásban, beleértve a börtönöket is, és 1 000 hellyel lesz több a szakoktatásban. Ugyanakkor csökkentették a helyek számát a középiskolai oktatásban, a nappali, az esti és a csökkentett látogatású tagozatokon egyaránt.Az idézett dokumentum szerint a korábbihoz képest nem változik a helyek száma az óvodai, elemi, sport és művészeti tagozatokon. Az átcsoportosítást a pozitív demográfiai mutatók is indokolják - mutat rá a kormány közleménye.

A felsőoktatásban 62 000 hely lesz alapképzésen, 35 600 mesterin, 3 000 doktori fokozaton és 4 000 a rezidenseknek. Továbbra is fenntartanak helyeket a tovább tanulni akaró roma fiatalok számára. A beiskolázási keretszámokat kormányhatározattal hagyják jóvá, legkevesebb hat hónappal az iskolai év kezdete előtt.

Kapcsolódók

Kimaradt?