Újabb iskolahálózat-tervezet készült Marosvásárhelyen

A katolikus gimnáziumot is magába foglaló, újabb iskolahálózati javaslatot terjeszt a marosvásárhelyi városi tanács elé RMDSZ önkormányzati frakciója.

Ezt a lépést a polgármesteri hivatal illetékes igazgatóságának kellett volna megtennie, de ez mindeddig az RMDSZ és a Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai szüleinek kérése ellenére sem történt meg.

„Az elmúlt időszakban az RMDSZ vezetősége többször is egyeztetett a tanügyminisztériummal a katolikus iskola helyzetéről, és ezt követően döntött úgy a marosvásárhelyi RMDSZ-frakció, hogy a törvényes lépéseket betartva egy újabb tervezetet nyújt be a 2017-2018-as marosvásárhelyi iskolahálózatra vonatkozóan” – nyilatkozta csütörtökön Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke.

Az összes RMDSZ-es tanácsos aláírását tartalmazó dokumentumot csütörtökön iktatták a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalban. Péter Ferenc rámutatott arra is, hogy az iskola helyzetének rendezése érdekében a következő lépést mindenképpen a polgármesteri hivatalnak kell megtennie: „Bízunk benne, hogy a városi önkormányzat illetékes igazgatósága a törvény előírásainak megfelelően előkészíti a tanácshatározathoz szükséges további dokumentációt és a tervezet elfogadását mielőbb napirendre tűzik” – jelentette ki.

Az RMDSZ a következőkben is minden lehetséges törvényes eszközzel küzdeni fog azért, hogy a katolikus iskola tovább működhessen, és a következő tanévben is indíthassanak új osztályokat a tanintézetben – tette hozzá a megyei elnök.

A katolikus gimnáziumba járó tanulók szülei csütörtökön is folytatták a tiltakozásukat, illetve pénteken is kint lesznek a prefektúra előtt. A 10 órától 11-ig tartó tiltakozást követően pénteken a polgármesterrel folytatnak újabb tárgyalást.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?