FRISSÍTVE: Bombariadó van az egyik fővárosi líceumban

Kivonult a fővárosi rendőrség pirotechnikai csoportja a Ion Barbu líceumba, miután a 112-es egységes segélyhívó számon bejelentést kaptak, hogy bombát helyeztek el az épületben - közölték az Agerpres hírügynökséggel rendőrségi hivatalos források.

FRISSÍTÉS: Hamisnak bizonyult a Ion Barbu líceumban kiadott bombariadó - jelentették rendőrségi források. 

A 112-es egységes segélyhívón kapott bejelentés után egy tűzszerész egység átvizsgálta az épületet, de semmi gyanúsat nem talált. 

Marian Banu, a fővárosi rendőr-felügyelőség szóvivője szerint a gyerekek jól vannak. 

"Úgy tekintjük, hogy hamis bombariadó volt. Sérülés nem történt, a rendőrség a hívó fél után kutat. Nem zárjuk ki annak lehetőségét, hogy az iskola egy diákja tett bejelentést az állítólagos bombáról" - mondta. 

Banu elmondta: a riadó kiadása után a tűzszerészek előbb a tornatermet vizsgálták át, majd miután ott semmit sem találtak, odagyűjtötték az órákon lévő mintegy 700 gyereket, és azután vizsgálták át az osztálytermeket. 

A rendőrség pirotechnikai csoportja kedd délután vonult ki a Ion Barbu Líceumba, miután a 112-es egységes segélyhívó számon bejelentést kaptak, hogy bombát helyeztek el az épületben. 

"A gyerekeket és a pedagógusokat a tornateremben gyűjtötték össze, az osztályban maradtak azonban a táskák és más csomagok, hogy a tűzszerészek átvizsgálhassák azokat" - mondták el rendőrségi források. 

Kimaradt?