Áprilisig beteltek a Kovászna megyei gépjármű-bejegyzések időpontjai

A Kovászna megyei gépjármű-bejegyzéssel és jogosítványokkal foglalkozó igazgatóság által közzétett, interneten is előjegyezhető időpontokat áprilisig betöltötték.

Az intézmény internetes oldalán közzétett információk szerint hétfőn már nem lehetett a március 14. és április 10. közötti időszakra időpontot foglalni, csupán az ezt követő napokra. Az internetes előjegyzést március elsején vezették be és Kovászna megye prefektusa szerint nagy sikernek örvend a szolgáltatás, amely által növekedett az intézmény hatékonysága is. 

Sepsiszentgyörgy polgármestere aggasztónak tartja a környezetvédelmi bélyegilleték eltörlése után kialakult helyzetet. Az önkormányzat már nem tud annyi parkolót kialakítani, amennyire szükség volna az autók számának növekedése miatt.  Antal Árpád polgármester szerint az elmúlt két hónapban 729 gépjárművet jegyeztek be Sepsiszentgyörgyön (ezek legnagyobb része nem új), négyszer többet, mint 2014-ben. A város autóparkja elérte a 20.000 járművet. 

A városvezető szerint újra kellene gondolni a roncsautó programot, ha nem akarjuk, hogy Románia "a használt nyugat-európai autók temetőjévé" váljon.  "Át kell gondolni a roncsautó programot, olyan értelemben, hogy az új autók vásárlásakor az állami támogatás jelentősebb legyen. Ha jelenleg 3.000 euróért megvásárolható egy 10-15 éves németországi autó, egyértelmű, hogy mindenki ilyent fog vásárolni, mintsem 10.000 euróért egy új személygépkocsit. Ha egy 10.000 eurós gépjármű esetében az állami támogatás 5.000 euró lenne, biztos, hogy a lakosok még kifizetnének 5.000 eurót, csakhogy egy új autójuk legyen. (...) Ha megkésnek ezek az intézkedések, az összes város bedugul" - nyilatkozta Antal Árpád egy sajtótájékoztatón – írja az Agerpres.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?