Esős időjárás várható az ország területén a következő két hétben

Esős időjárás várható a következő két hétben, az átlaghőmérséklet 15-16 Celsius-fok körül alakul - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzésében. 

A március 13. - március 26. időszakra kiadott prognózis szerint Bánságban az első héten a nappali hőmérsékleti értékek 12 Celsius-fok körül alakulnak, éjszaka 1 és h3 fokra hűl le a levegő hőmérséklete. Március 18-20 között 15-16 Celsius-fok várható. Csapadékra főként az első héten, majd ezt követően március 19-e és 25-e között számíthatunk. 

A Partiumban március 13.és 17. között 11 Celsius-fok körüli maximális hőmérsékletre lehet számítani, majd felmelegedés következik, 14-15 Celsius-fokos csúcshőmérséklettel. Partiumban főként a második héten lehet csapadékos időjárásra számítani. 

Erdélyben a vizsgált időszak első négy-öt napjában a nappali és éjszakai átlaghőmérséklet 9 Celsius-fok körül alakul. Március 18. és március 22. között felmelegedés várható, nappal akár 15 Celsius-fokra is számíthatunk. Csapadékra március 19-e után mutatkozik több esély, ekkor naponta is eshet az eső. 

Máramarosban március 22-én és 23-án 14 Celsius-fok körül alakul a csúcshőmérséklet, ezt követően körülbelül 11 Celsius-fokra hűl le nappal a levegő. Ebben a régióban március 19. és március 25. között többnyire csapadékos lesz az időjárás. 

A prognózisokat a readingi (Anglia) középtávú előrejelzési központ állította össze, amelyek beteljesülési aránya körülbelül 60 százalék.

Kimaradt?