Továbbra is a Hargita megyeiek szerzik meg a legnehezebben a jogosítványt

Csökkenőben van a gépjárművezetői engedélyért sikeresen vizsgázók aránya Hargita megyében. A megye évek óta az utolsó helyezéseken végez az országos szintű összehasonlítások szerint ezen a téren.

Februárban 1350 személy jelentkezett az elméleti vizsgára, közülük csupán 551 személy érte el az átmenő pontszámot, ami 40,8 százalékos átmenési arányt jelent. Tavaly ugyanebben az időszakban 44 százalékos volt ez az arány az elméleti vizsgával próbálkozó személyek között. Az 551 személy közül mindössze 330-nak sikerült a gyakorlati vizsgán is átmenő pontszámot szereznie - tájékoztatott a Hargita megyei prefektúra szóvivője, Adrian Pănescu.

A gépjárművezetői engedély megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati vizsgán való átmenési arány összességében körülbelül 20 százalék, míg tavaly a jelentkezők 23,90 százalék szerezte meg az engedélyt.

Az idézett forrás szerint a megye azért szerepel folyamatosan az összesített táblázatok végén, mert a jelentkezők felkészültségi szintje alacsony, és egyes sofőriskolák hozzáállásával is gondok vannak. Adrian Pănescu elmondta, vannak olyan jelentkezők is, akik legalább ötször jelentkeznek a vizsgákon, amíg sikerül megszerezniük a gépjárművezetői engedélyüket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?