Szülőföldön magyarul: közeledik az igénylések leadási határideje

Közeledik a Szülőföldön magyarul program 2016/2017-esre évre szóló pályázatainak leadási határideje. Március 17-ig fogadják az igényléseket a postai bélyegző dátuma szerint – figyelmeztet a támogatási program koordinátora.

Ady-Kovács-Ferenczi Noémi tájékoztatása szerint a pályázati irodában már megkezdődött az adatok feldolgozása, naponta több ezer igénylés érkezik be. A programkoordinátor felhívta az új igénylők figyelmét arra, hogy ha nincs és nem is volt soha OTP bankszámlájuk, nem kell nyitniuk egyet. Ha a támogatást megítélik nekik, akkor az OTP Bank automatikusan számlát nyit, és bankkártyát állít majd elő a nevükre, és értesítést fognak kapni irodától, hogy hol és mikor vehetik azt át.

Ugyanakkor kérnek mindenkit, hogy ha több gyermek után igényelik a támogatást, minden gyermeket egy igénylőlapra tűntessenek fel, és egyazon borítékban küldjék a mellékletekkel együtt. Ha valaki véletlenül kifelejt egy dokumentumot az igénylési csomagból, és észreveszi a mulasztást a hiánypótlások időszaka előtt, akkor azt egy borítékban elküldheti a pályázati iroda címére. A borítékra írják rá: hiánypótlás.

Az igénylők kérdéseikkel forduljanak a pályázati irodához a 0266-244 450 telefonszámon. Figyelembe véve, hogy az igénylések teljes feldolgozása hónapokig tart, arra nem tudnak válaszolni, hogy megérkezett-e e a pályázatuk, de bármilyen más kérdésre útbaigazítással szolgálhatnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?