Így alakul az időjárás a következő napokban

Csütörtök még örülhetünk a napos tavaszi időnek, péntektől azonban a meteorológusok felhős égboltot, esőt és alacsonyabb hőmérsékleti értékeket jeleznek.

Csütörtökön kitart az évszakhoz képest melegebb idő, bár az előző naphoz képest enyhe hőmérsékletcsökkenés észlelhető. Az égbolt időnként felhős lesz, csapadékra az ország nyugati, észak-nyugati és helyenként a déli és középső területein van kilátás. A maximális hőmérsékleti értékek 8-18 fok között, a minimálisak 0-7 fok között alakulnak. Reggel és éjszaka helyenként ködre kell számítani.

Pénteken enyhe lehűlés várható, így az évszaknak megfelelően alakulnak majd a hőmérsékleti értékek, az egész országban csapadékra kell számítani, a magasabban fekvő területeken, Erdély keleti részén, valamint Moldvában havasesőre van kilátás. A maximális hőmérsékleti értékek 4-12 fok között, a minimálisak -1-6 fok között alakulnak.

Szombaton a hőmérsékletei értékek a sokéves átlagnak megfelelően alakulnak, az égbolt többnyire felhős lesz, és időnként megered az eső az ország keleti területein. A hegyekben havazás várható, Erdély keleti területeire, valamint Moldva északi részére a havaseső lesz jellemző. A maximális hőmérsékleti értékek 4-14 fok között, a minimálisak -2- fok között alakulnak.

A hét felhős égbolttal, esővel ér véget délen, keleten és helyenként az ország középső területein, máshol időszakos felhősödésre kell számítani. A magasabban fekvő területeken, Erdély keleti és Moldva északi részén továbbra is havasesőre kell számítani. A maximlis hőmérsékleti értékek 3-13 fok között, a minimálisak -3-6 fok között alakulnak.

Jövő hét elején újra felmelegedhet az idő, de az ország középső, déli és keleti területein magas lesz a csapadék előfordulásának lehetősége.

Kimaradt?