Hétfőn kezdődnek a próbavizsgák a 8. és 11-12. osztályosok számára

Március 13-án, hétfőn kezdődik a nyolcadik osztályos tanulók képességfelmérő próbavizsgája és a 11-12. osztályosok próbaérettségije.

Az első napon román nyelv és irodalomból mérik fel a tanulók tudását. A nyolcadikosok, a tizenegyedikes és tizenkettedikes diákok március 13-án egyszerre tesznek próbavizsgát román nyelv és irodalomból. A nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók anyanyelvi képességeit és irodalomtudását március 14-én mérik fel. Március 16-án matematikából vizsgáznak a nyolcadik osztályos diákok, az érettségire készülők pedig a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból. Március 17-én a szaknak megfelelő választott tantárgyból kell vizsgázniuk a 12. osztályos diákoknak.A tanügyminisztérium által megszabott ütemterv értelmében a próbavizsgák eredményeit március 31-én teszik közzé.

A rendelet alapján a nyolcadikosok román nyelv és irodalomból, matematikából, valamint anyanyelvből és annak irodalmából vizsgáznak. A 11. osztályos diákok román nyelv és irodalomból, matematikából, történelemből és anyanyelvből tesznek próbavizsgát.

Az idén érettségiző diákok tudását román nyelv és irodalomból, anyanyelv és irodalomból, választott tantárgyként pedig matematikából, történelemből, fizikából, kémiából, biológiából, informatikából, földrajzból, logikai ismeretekből, érvelés és kommunikációból, pszichológiából, közgazdaságtanból, szociológiából vagy filozófiából mérik fel.

Minden iskola kielemzi a felmérések eredményeit, és megtárgyalják a diákokkal is az általuk elért eredményeket. A rendelet értelmében a tanároknak az osztályokban is meg kell beszélniük az eredményeket. Ugyanakkor szülői értekezleteken is ismertetni kell az eredményeket, a tanároknak pedig javaslatokat kell kidolgozniuk a jobb iskolai eredmények elérése érdekében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?