Elodázták a befejezett Sepsi Sportaréna átvételét

Az Országos Befektetési Alap által 2014-ben elkezdett Sepsi Sportaréna építési munkálatait befejezték, Sepsiszentgyörgy önkormányzata azonban nem hajlandó átvenni az épületet, amíg nem javítják ki az észlelt hiányosságokat.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint az aréna gyakorlatilag készen van, azonban az önkormányzat nem hajlandó jogilag átvenni az ingatlant, amíg az észlelt hiányosságokat nem pótolják. A városvezető hétfőn elmondta, nem adhat erre határidőt, mert nem az önkormányzattól függ.

Antal hangsúlyozta, a helyi önkormányzat számára nagyon fontos a sporttevékenységek támogatása, a megyeközpont sportinfrastruktúrája pedig az ország legjobbjai közé fog tartozni.

A Sepsi Sportarénában kosárlabda-, kézilabda-, és teremfutball-mérkőzéseket lehet majd tartani, illetve jégpályává is átalakíthatják. Körülbelül 3.000 ülőhelyet tudnak biztosítani, a terem koncertek, kiállítások vagy más kulturális rendezvények befogadására is alkalmas lesz. Az aréna körül 450 parkolóhelyet alakítottak ki személygépkocsik és autóbuszok számára és négy teniszpályát is létrehoztak a szomszédságában.

A több mint 19 millió eurós beruházást a fejlesztési minisztérium támogatta az Országos Befektetési Alapon keresztül – írja az Agerpres.

Kapcsolódók

Kimaradt?