Felmelegedés várható a következő két hétben

Felmelegedés várható a következő két hétben - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzésében. 

A február 27. - március 12. időszakra kiadott prognózis szerint Erdélyben február 28-án lesz a legmelegebb, ekkor akár 16 Celsius-fokos átlaghőmérséklet is kijöhet, majd átmeneti lehűlés után, március 5-e táján a maximális átlaghőmérséklet ismét 16-17 Celsius-fok körül alakul. Csapadékra március elsején és 6-a után számíthatunk.

A Bánságban a nappali hőmérsékleti értékek jóval meghaladhatják az évszaknak megfelelő átlagot, elérhetik akár a 18 Celsius-fokot is. Ugyanígy, az éjszakai átlaghőmérséklet szintén magasabb lesz a megszokottnál, február végén eléri majd a 6 Celsius-fokot. 

A Partiumban február 28-án 18 Celsius-fok körüli maximális hőmérsékletre lehet számítani, majd lehűlés következik, de március 5-re ismét csaknem nyárelejei hőmérsékletek következnek, 17-18 Celsius-fokos csúcshőmérséklettel. Máramarosban február 28, március 1, 3, és 8-án lesz a sokévi átlagnál melegebb, máskor az évszaknak megfelelő hőmérsékletre lehet számítani.

A prognózisokat a readingi (Anglia) középtávú előrejelzési központ állította össze, amelyek beteljesülési aránya körülbelül 60 százalék – írja az Agerpres.

Kimaradt?