Tavaszias időjárással búcsúszik február

A február végén megszokotthoz képest szokatlanul enyhe lesz az idő a hét elején, a hét közepén pedig kiadós esőkre lehet számítani – jósolják a meteorológusok.

Hétfőn az előrejelzések szerint a sokéves átlagnál magasabb lesz a hőmérséklet, a tengerparton nap közben 8, Bánságban és Olténia nyugati részén 18 fok lesz. Székelyföldön hűvös marad az idő, a hajnali órákban mínusz 5 fok is lehet. Változékony lesz az égbolt, esőre csak elszórtan lehet számítani.

Kedden a február végén megszokottnál jóval melegebb lesz. Délen, keleten és a központi megyékben változékony lesz az égbolt, reggeli ködképződésekkel, máshol gyenge esők várhatók. A nap közbeni hőmérséklet régiótól függően 10 és 19 fok (a Bánságban) között alakul, és hajnalban sehol sem hűl le mínusz 1 fok alá a levegő.

Szerdán az ország egész területén esős idő várható, a hegyekben havas eső, havazás is lehetséges. A maximális nappali hőmérsékletek átlaga valamelyest csökken az előző napokhoz képest, de Bánságban és Munténia délnyugati részében 19 fok is lehet. A minimális hőmérsékleti értékek mínusz 2 és 6 fok között alakulnak. 

Kimaradt?