Három hónapig monitorozzák a hétvégi magyar-román határátkelőket

Három hónapig hétvégi nyitva tartással üzemelnek a múlt szombaton megnyitott új határátkelők a román–magyar határon, utána dől majd el, hogy melyiket állandósítják – hangzott el azon a megbeszélésen, amelyen Sergiu Bîlcea, az Arad Megyei Tanács alelnöke és Marin Bondar dandártábornok, a Román Határrendészet Nagyváradi Területi Parancsnokságának vezetője vett részt.

A tíz új átkelőből négy található Arad megyében. Időszakonként mindegyiken végeznek majd forgalomszámlálást. Sergiu Bîlcea kifejezte reményét, hogy valamennyit megnyitják majd véglegesen, és akkor bebizonyosodik, hogy nem voltak hiábavalók a határon átnyúló együttműködések révén megvalósított beruházások, amelyek ezek keretében megépültek a határkeresztező utak.

„Reméljük, ezzel is közelebb kerülünk a schengeni övezetbe való belépéshez, s akkor állandóan, ellenőrzés nélkül használhatjuk ezeket az utakat” – fejezte ki reményét. Marin Bondar dandártábornok szerint a határátkelők állandó megnyitása mentesítené a nagy forgalomtól a már meglévő nagylaki országúti és autópálya-, a battonyai és a gyulavarsándi határátkelőket.

Az új határátkelőkön érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehet átkelni, meghatározott időpontban, és csak a személyforgalom előtt állnak nyitva (3,5 tonnánál kisebb gépjárművek használhatják).

A nyitvatartás órarendje: Nagylak–Csanádpalota: vasárnap 8–16 óra között, Kisvarjas–Dombegyház: szombaton 9–17 óra között, Ottlaka–Elek: szombaton 9–17 óra között, Feketegyarmat–Dénesmajor: szombaton 10–19 óra között.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?