Időjárás: egészen kitavaszodik a hét második felében

Igazi tavaszias időjárás lesz a hét hátralévő felében a meteorológusok előrejelzései szerint.

Szerdán felmelegedés várható, a nappali maximális hőmérsékleti értékek 5/15 fok között, a minimálisak -2/7 fok között alakulnak. Az ország északi részén felhős lesz az égbolt, főleg a délutáni és esti órákban esőzések lesznek Máramaros és a Kőrősök vidékén, valamit elvétve az ország más régióiban is. A hegyvidékre a havazás és heves szélfúvások lesznek jellemzőek.

Csütörtökön az évszakhoz képest meleg időre van kilátás 8/18 fok közötti maximális hőmérsékleti értékekkel, valamivel hűvösebb lesz Székelyföldön. Változék égbolt várható, észak-nyugaton, északon és az ország középső régióiban esőre, a hegyvidéken havazásra és havasesőre kell számítani,.

Pénteken folytatódik a tavaszias időjárás, a maximális hőmérsékleti értékek a 19 fokot is elérhetik, a minimálisak pedig nem csúsznak fagypont alá. Felhős égbolt és enyhe esőzés várható nyugaton és észak-nyugaton, máshol változékony égboltra kell számítani, de az esernyőkre nem lesz szükség. Éjszaka az egész országban felhős lesz az égbolt, a hegyvidéken és az ország északi felében is havazás várható, néhol jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.

Hétvégén az előző napokhoz képest 5/6 fokkal csökkenek a hőmérsékleti értékek, az égbolt időnként felhős lesz, napközben havazni fog a hegyvidéken, az ország középső, északi és észak-nyugati területein, máshol esőre kell számítani.

Kimaradt?