Így ünnepli Mátyás király születésnapját az RMDSZ

Díjazással, táncelőadással és rendhagyó versmondással ünnepeli Mátyás király születésnapját csütörtökön a Kolozs megyei RMDSZ. 

"Az előző évektől eltérő műsort szervez a Kolozs megyei RMDSZ csütörtökön, 4 órai kezdettel Kolozsvár Főterén, a Mátyás szoborcsoport előtt.Az eseményen kiállításra kerülnek a gyerekek által beküldött rajzok, illetve a Mátyás király álruhában pályázatra beérkezett munkákat is itt díjazzák, és sok más érdekes program van készülőbe" - olvasható a közleményben.

„Idén töltené 574-ik életévét Hunyadi Mátyás, aki többek közt királyként is tevékenykedett. Marketingesei kiváló szakemberek voltak, számos legenda, mítosz, történet terjeszti igazságosságának hírét. Érdeklődő figuraként tartják számon, szerette az irodalmat, a törcit, a tudományokat, többnyire pártolta is őket. De mit közünk van nekünk hozzá? Ha most volna vezetőnk, akkor is szeretnénk és igazságosnak tartanánk? És ha az ő korában éltünk volna? Mit adhat az egykori uralkodó a mai fiatalság, gyerekek számára? Idén is meglepetés bulit szervezünk neki február 23-án, ahol gyerekek mutatják be, hogy mit jelent számukra saját történeteik, rajzaik által, szólunk hozzá alkalmatosságra írt versekkel, és ha ünnep, akkor legyen tánc is. Reméljük, Kolozsváron nem csak ő, de mi is otthon érezhetjük magunk általa” – hirdeti a Facebook esemény.

Kapcsolódók

Kimaradt?