Magyar igazgató került a koronkai iskola élére

Eredményesnek bizonyult a koronkai szülők tiltakozása, akik azt kérték a Maros megyei tanfelügyelőségtől, vegye figyelembe, hogy iskolájukba többségében magyar gyerekek tanulnak és az alkotmányt és törvényt tiszteletben tartva, nevezzen ki magyar igazgatót az intézmény élére.

A Tholdalagi Mihály Általános Iskola szülői bizottsága közleményt adott ki arról, hogy a helyzet megoldódott, Maria Kozak, Maros megyefőtanfelügyelője kinevezte az iskola élére Kovács Emmát, köztiszteletnek örvendő, a helyi közösség alapos ismeretével rendelkező tanárnőt.

Bár a szülők elégedettek a jelenlegi döntéssel, azt mégis felrótták a főtanfelügyelőnek, hogy amikor a döntést meghozta, nem vette figyelembe a szülők, a pedagógusok és a helyi közösség egyöntetű elképzelését, akik eredetileg Dósa Ibolyát nevezték meg, mint kinevezendő igazgatót.

Amint arról korábban írtunk, a Marosvásárhely közeli, zömében magyarok lakta községközpont, Koronka általános iskolájának szülői bizottsága, illetve tanári közössége is azért tiltakozott, mert a Maros megyei tanfelügyelőség egy olyan, román nemzetiségű tanerőt nevezett ki igazgatónak, akinek személyével valamennyien elégedetlenek voltak. A Maszolnak a szülők közül többen is elmondták, annak ellenére, hogy a tanári közösség javasolt valakit, aki minden szempontból megfelelt az igazgatói szerepkör betöltéséhez szükséges elvárásoknak, a volt tanfelügyelő mégis önkényesen döntött és egy nem megfelelő személyt, a román óvónőt nevezte ki. A szülők a tanfelügyelőségen tiltakoztak és azt is kilátásba helyezték, hogy amennyiben nem oldódik meg a helyzet rövid időn belül, gyerekeiket nem engedik iskolába.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?