Nevet változtatott, és hazaköltözött Csíkszeredába Csibi Barna

FRISSÍTVE: Értesüléseink szerint felvette a felesége nevét, és külföldről hazaköltözött Csíkszeredába Csibi Barna. A férfi ellen két bűnvádi per is folyamatban van Romániában idegengyűlöletre való felbujtásért.

Csibi Barnát napokban többen is látták Csíkszeredában, az Igazi Csíki Sör melletti tüntetésen is részt vett. Úgy tudjuk, hogy szándékában áll hosszabb ideig maradni a városban, mert egy évig érvényes ideiglenes személyi igazolványt szerzett. Érdekesség, hogy nevet változatott, az okmányban Csibi helyett Váradi szerepel a családnévnél. A felesége neve Váradi.

Csibi Barna neve azzal vált országosan ismertté, hogy 2011 márciusában köztéren felakasztott egy Avram Iancut jelképező szalmabábut. A Székely Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület alapítója videót is készítette a „kivégzésről”, amelyet feltöltött a YouTube-ra.

A férfi ellen két bűnvádi per is folyamatban van. 2015 decemberében idegengyűlöletre való felbujtásért és revizionista eszmék terjesztéséért állították bíróság elé, két hónappal korábban pedig rasszista, fasiszta és idegengyűlölő nézetek terjesztéséért.

Csibi Barna 2013-ban Kárpátaljára költözött, ahol – mint ő maga közölte – a „Ruszin Kárpátalja Köztársaságban” élő magyarok jogaiért küzdött. Aktívan ír a blogjára, magyar állampolgárságot is szerzett, és időnként felbukkan Magyarországon is.

Kapcsolódók

Kimaradt?