Másodszor égett le a bukaresti Bamboo klub

Másodszor égett le szombat hajnalban a Bamboo, a bukaresti Tei tó partján álló klub egyszer már lángok martaléka lett: 2005 június 25-én este 8 órakor tűz ütött ki, és a szórakozóhely porig égett. Mivel csak éjfél előtt kellett volna megnyitnia a közönség előtt, nem voltak áldozatok.

Az akkori tűzvész során a gyúlékony anyagból készült épület gyorsan lángra kapott. A tűzoltók szerint a klub öltözőhelyiségében lévő villamos berendezés okozhatta a tüzet.

A klubot a Zerillo's Group nevű cég működtette, amelynek egyik tulajdonosa Cătălin Botezatu divattervező volt. A cég nem rendelkezett tűzvédelmi engedéllyel, és az akkori épület 30 százaléka egy fából készült stégen állt. Cătălin Botezatu társtulajdonosként ötmillió euróra becsülte akkor a károkat.

A 2005-ös tüzet 14 autóval sikerült kilencven tűzoltónak eloltania. A készenléti felügyelőség akkor kiemelte, hogy a tűzoltást több tényező is akadályozta, például az, hogy a helyiségben nagy mennyiségű alkoholos folyadék volt, ami nagyon gyúlékony, a közelben nem volt tűzcsap, és a tó vizét nem lehetett felhasználni az oltásra, mert a járművek nem tudták megközelíteni a tó partját. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?