Kegyetlen hideg volt péntek reggel is a székelyföldi megyékben

Csikorgó fagy volt péntek reggel a székelyföldi megyékben. Az előrejelzések szerint a következő éjszaka is fagyos lesz, mínusz 18, mínusz 20 fokra lehet számítani Hargita megyében. A következő napokban lassú felmelegedés várható. 

A meteorológiai szolgálat adatai szerint 9 órakor -25 fokot mutattak a hőmérők Bodzafordulón. Csíkszeredában -23, Kézdivásárhelyen -21 fokot mértek. A korábbi órákban ennél is alacsonyabb volt a hőmérséklet.

Mínusz 25 fokot mértek például Gyergyóalfaluban - itt volt a leghidegebb Hargita megyében ezen a napon. Csíkszeredában a korai órákban mínusz 24, Maroshévízen mínusz 23 fokot mutatott a hőmérő péntek reggel.  Viszonylag enyhébb volt a levegő hőmérséklete Székelyudvarhelyen, ahol csak mínusz 17 fokig csúszott le a hőmérő higanyszála, a Bucsin-tetőn pedig mínusz 14 Celsius-fok volt.

Az év eddigi leghidegebb napja január 10-e volt a megyében, ekkor Csíkszeredában mínusz 29 Celsius-fokot mértek. A hidegrekordot az 1985-ös év tartja: ekkor január hónapban Csíkszeredában mínusz 38,4 fokot mutatott a hőmérő. 

Az idei tél legalacsonyabb hőmérsékleti értékeit múlt kedden mérték Székelyföldön. Akkor reggel -32 fok volt Bodzafordulón, Csíkszeredában -28, Sepsiszentgyörgyön -27, Kézdivásárhelyen -25 fokot mutattak a hőmérők.

Kapcsolódók

Kimaradt?