„Játszmáznak” a marosvásárhelyi katolikus gimnáziummal?

Annak ellenére, hogy hétfőn félbeszakadtak a tárgyalások a római katolikus teológiai líceum sorsáról, az RMDSZ városi tanácsi frakciójának vezetője, Csíki Zsolt bizakodó. Az egyeztetéseket folytatják.

Dorin Florea polgármester irodájában, zárt ajtók mögött egyeztettek hétfőn a római katolikus teológiai líceum további sorsáról a tanfelügyelőség és a helyi önkormányzati képviselők megbízottai. Eredményre nem jutottak, mert a tárgyalások félbeszakadtak – tudtuk meg az RMDSZ városi tanácsi frakciójának vezetőjétől.

Csíki Zsolt elmondta, azért álltak fel az asztaltól, mert időközben új főtanfelügyelőt neveztek ki, Kozak Maria személyében. „Mi csak azt láttuk és hallottuk, hogy telefonon beszélnek, de nem tudtuk, hogy ez az információ hivatalos-e. Csak ma (kedden – szerk. megj.) tudtam meg, hogy igazából mi történt” – magyarázta érdeklődésünkre a városi tanácsos, aki szerint a katolikus gimnázium helyzete meg fog oldódni. „Nem látok akkora veszélyt, hiszen szeptember óta tart a tanítás” – tette hozzá Csíki.

A hétfői tanácskozáson elhangzott egy olyan javaslat is, hogy a római katolikus gimnázium tagolódjon be az Unirea Főgimnáziumba. Ezt Csíki Zsolt szerint az RMDSZ elutasította. A frakcióvezető abban reménykedik, hogy a legközelebbi megbeszélésen sikerül majd közös nevezőre jutni. Hétfőn ugyanis azzal függesztették fel a tanácskozást, hogy valamikor a héten folytatják.

A következő találkozóra várhatóan csütörtökön kerül sor – válaszolta érdeklődésünkre Csíki Zsolt, hozzátéve: új helyzet alakult ki azzal, hogy a tanfelügyelőség élére új vezető került.

Székely Szilárd, a katolikus gimnázium oktatója, a tanári közösség megbízottja egyelőre nem kívánt nyilatkozni a sajtónak, azzal hárítva el az érdeklődést, hogy tanártársai nélkül nem szeretne semmit mondani.

Csíki Zsolt úgy látja, hogy a polgármesteri hivatal és a tanfelügyelőség között játszma zajlik. „Az iskolahálózatról a hivatalnak január 12-ig kellett volna tervet küldenie a tanfelügyelőségre. A szabály szerint ha ez nem történik meg, akkor érvényben marad az előző évi terv. Ez nekünk megfelelne, hiszen a katolikus iskola a tavaly szerepelt az iskolahálózatban” – magyarázta. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?