A hirtelen felmelegedés után visszatér a kemény tél

A hét vége első napján – a mínusz 20 fok alatti hőmérsékleti értékek után – a sokéves január közepi átlagnál jóval enyhébb lesz az idő. Ám jövő héten visszatér a hó és a fagy – jósolják a meteorológusok.

Szombaton nap közben -1 és 7 fok között váltakozik a maximális hőmérséklet, a legkisebb érték pedig -15 és -3 fok között mozog. A Kárpátokon belüli területeken enyhe, elszórtan csapadékos lesz az idő, főként esőre, ónos esőre lehet számítani. A hegyekben havazás várható.

Vasárnap már hidegebb lesz, elsősorban az ország déli, keleti és központi régióiban. A hőmérsékleti maximum nap közben régióként -4 és 4 fok között váltakozik, Székelyföldön a hajnali órákban azonban -19 fok is lehet.

Hétfőn fagyos lesz az idő, különösen a központi, északi és északkeleti régiókban lesz hideg. A délutáni órákban az egész országban havazni kezd, a déli megyékben este hóviharokra is számítani lehet. Nap közben -9 és 3 fok között váltakozik a maximális hőmérsékleti érték, éjszaka -15 fokra hűl le a levegő Erdély keleti megyéiben.

Kimaradt?