Ők rongálták meg a sepsiszentgyörgyi jégsárkányt

A rendőrségi felvételek birtokában bebizonyosodott, hogy négy diák szándékosan rongálta meg a Sepsiszentgyörgy főterén lévő jégsárkány szobor előtti 2017-es évszámot.

A tetteseket rögzítették a térfigyelő kamerák, amelyeken jól látható, hogy kedden 15.30-kor egy diákokból álló csoport ledönti a jégből kifaragott 2017-es évszám 1-es és 7-es számait.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat közzé tette a térfigyelő kamerák fotóit és a lakosság segítségét kéri a rongáló diákok azonosításában. Aki információval tud szolgálni jelentkezzen írjon varosimazs@sepsi.ro címre vagy hívja a 0267 312 000-es telefonszámot.

A sepsiszentgyörgyieket felháborította a jégsárkány szobor megrongálása, többen a közösségi oldalon fejezték ki nemtetszésüket, de miközben a megrongált jégsárkány szobrot fotóztuk többen megrökönyödésüket fejezték ki az eset miatt. Mint arról beszámoltunk, a 12 óriás jégtömbből készült két és fél méter magas jégsárkány szobrot az óév utolsó napjaiban állították fel Sepsiszentgyörgy főterén.

Az IceArt Románia mozgalom művésze Iulian Tănase a népes közönség előtt dübörgő rockzenei aláfestéssel adta meg a jégsárkány végső formáját és faragta ki a most megrongált 2017-es évszámot. Az elmúlt hetekben a sepsiszentgyörgyiek és a városba látogatók rengeteg fotót készítettek és osztottak meg a Facebookon a jégsárkányról, amely a város jelképévé vált.

A városháza egyelőre nem kíván feljelentést tenni a diákok ellen, inkább arra kéri őket, hogy jelentkezzenek személyesen Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Városimázs Irodájában (1918. December 1.  utca 6.), ahol tisztázhatják a rongálás körülményeit.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?