Otthon szült egy Ialomiţa megyei nő, mert a behavazott út miatt késett a mentő

Otthon, egyedül hozta világra gyermekét egy Ialomiţa megyei nő, mivel a mentő nem ért ki idejében hozzá. Az asszonyt és az újszülöttet utólag a sloboziai kórházba szállították - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek George Damian, a Ialomiţa Megyei Sürgősségi Felügyelőség szóvivője.

Amint elkezdődtek a szülési fájdalmak, a nő mentőért telefonált az 112-es egységes segélyhívószámon. A behavazott út miatt azonban a mentősök csak a szülés után értek ki a helyszínre, annak ellenére, hogy hókotró is kísérte őket.

„Szerda reggel 7 óra környékén ért ki a mentő Dridu településre, de az asszony időközben már megszülte gyermekét. Az anyuka és az újszülött is jól vannak” - nyilatkozta Damian.

Az idézett forrás szerint Sloboziától 18 kilométere, Andreşeşti településen is nehéz beavatkozásuk volt. Nagyon magas lázzal küzdő nyolc hónapos gyerekhez hívták ki őket, de 18 kilométert két óra alatt tudtak megtenni a mentősök a behavazott út és az egy méterre csökkent látótávolság miatt. A gyermeket az urziceni-i kórházba szállították.

Ialomiţa megyében minden országutat és megyei utat lezártak a hatóságok a forgalom elől, és az A2-es jelzésű autópálya is zárva van.

Kapcsolódók

Kimaradt?