Ezekben az iskolákban nem lesz szerdán oktatás

Az oktatási minisztérium kedd 17 órai összesített adatai szerint szerdán Bukarestben és az ország 14 megyéjének összes iskolájában szünetel az oktatás.

Az érintett megyék: Brassó, Giurgiu, Teleorman, Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Tulcea, Vrancea, Ilfov, Constanţa, Olt, Călăraşi, Ialomiţa és Argeş.

Részlegesen függesztik fel az oktatást szerdán Iaşi megyében (valamennyi vidéki iskolában), Temes megyében a nagyzsámi, a ferdei, a törökszákosi, a tamásdi, a temesfüvesi iskolában, Krassó-Szörény megye néhány óvodájában is iskolájában.

Nem lesz tanítás szerdán Hunyad megyében a zsilyvajdejvulkányi Mihai Viteazul gimnáziumban, Alsónyíresfalván és Romoshelyen, Szeben és Fehér megye egy-egy oktatási intézményében, valamint Dolj, Galaţi, Vâlcea megyében. A zsilyvajdejvulkányi Mihai Viteazul gimnáziumban csütörtökön sem lesz tanítás.

Mint korábban írtuk, két háromszéki településen is felfüggesztették az oktatást: Bodzafordulón a kíméletlen fagy miatt, Kommandón pedig azért, mert leégett az iskola épülete. A Szatmár megyei Kányaháza két iskolájában szintén zárva tartanak ezen hétena fűtőberendezés meghibásodása miatt - közölte a prefektúra.

A minisztérium közlése szerint Bukarestben és a következő megyékben egész héten nem lesz oktatás: Ilfov, Buzău, Vrancea, Brăila, Călăraşi és Konstanca. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?