Kéményből kipattanó szikra okozta a kommandói iskolatüzet

Egy megrongálódott kéményből kipattanó szikra okozta a kommandói iskolatüzet.

A Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) szóvivője, Marius Tolvaj a Maszol érdeklődésére elmondta: a tűzoltók megállapították: az iskola megrongálódott kéményéből kipattanó szikrák miatt lángra kaptak az épület fagerendái.

Marius Tolvaj emlékeztetett, hogy hétfőn 16.35-perckor kapták a riasztást és a kézdivásárhelyi egységtől 3 tűzoltóautóval siettek a helyszínre, de segítettek az oltásban a kovásznai és kommandói önkéntes tűzoltók és a település lakói.

A szóvivő tájékoztatása szerint több mint 12 órán át küzdöttek a lángok megfékezésével, az oltást jelentősen nehezítette, hogy az éjszakai mínusz 30 fokos hidegben fagyott rájuk a védőruha, így a tűzoltók felváltva dolgoztak. A kommandói iskola faépületének mintegy 25 százaléka, 360 négyzetméter vált a lángok martalékává.

A háromszéki tűzoltósági szóvivő szerint az elhúzódó kommandói oltási munkálat miatt Sepsiszentgyörgyről Kézdivásárhelyre küldtek egy tűzoltó autót, hogy legyen ott is egy készenlétben álló egység, mert a céhes városi egység minden rendelkezésre álló járművel Kommandóra vonult.

Mint arról beszámoltunk, Kovászna megye legmagasabb pontján fekvő településen ezen a héten nem lesz tanítás. Kiss Imre háromszéki főtanfelügyelő szerint az esetről értesítette az oktatási minisztériumot, kedden a prefektussal és a megyei tanács képviselőjével megtekintik a helyszínt, és próbálnak mihamarabb megoldást találni az oktatás újraindítására.

Az eset fejleményeire a későbbiekben visszatérünk.

Kapcsolódók

Kimaradt?