Két háromszéki településen is szünetel az oktatás

Két háromszéki településen is felfüggesztették az oktatást: Bodzafordulón a kíméletlen fagy miatt, Kommandón pedig azért, mert leégett az iskola épülete.

Az idő enyhüléséig felfüggesztik a tanítást a Kovászna megyei Bodzafordulón, ahol mínusz 32 fokot mértek kedd reggel.  Leca Băncilă polgármester az Agerpresnek elmondta, azért döntöttek így, mert a nagy hideg miatt a szülők nem engedik iskolába gyermekeiket.

"Kedden a tanulók körülbelül 20 százaléka jött iskolába. (...) Noha minden körülmény adott, azaz az iskolaépületekben meleg van, a szállítást biztosítjuk, az utak járhatóak, a szülők nem engedik iskolába a gyerekeket. Ezért úgy döntöttünk, hogy szerdától ideiglenesen felfüggesztjük az oktatást" - mondta az elöljáró. A polgármester úgy véli, az oktatási miniszteriumnak el kellett volna rendelnie a vakáció egy héttel való meghosszabbítását, hiszen a meteorológusok jelezték, hogy hosszan tartó hideghullám várható.

"Akkor kezdjük majd újra a tanítást, amikor legalább mínusz 15 Celsius-fokig enyhül az idő. Holnaptól azonban erős havazást jósolnak, úgyhogy a fagytól talán megszabadulunk, de jönnek majd egyéb gondok. A legjobb megoldás az lett volna, ha egy héttel meghosszabbítják a szünidőt" - tette hozzá Leca Băncilă.

Mint ismert, a szintén háromszéki Kommandón hétfő este leégett az iskolaépület. Emiatt egész héten szünetel az oktatás a községben. Kiss Imre háromszéki főtanfelügyelő az esetről értesítette az oktatási minisztériumot, kedden a prefektussal és a megyei tanács képviselőjével felkeresik a helyszínt és próbálnak mihamarabb megoldást találni az oktatás újraindítására.

Kapcsolódók

Kimaradt?