FRISSÍTVE: Mínusz 32 fok volt kedden reggel Bodzafordulón

FRISSÍTVE: Bodzafordulón volt a leghidegebb az országban keddre virradóra, a székelyföldi településen az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint reggel hétkor -30,5 fokig csökkent a levegő hőmérséklete. Később, 7.30-kor már -32 fokot mutattak a hőmérők.

Más székelyföldi városokban is jóval -20 fok alá ereszkedett a hőmérő higanyszála: Csíkszeredában -28, Sepsiszentgyörgyön -27, Kézdivásárhelyen -25 fok volt.

Az ország nyugati felében Déván volt a leghidegebb, ott -20 fokot mértek reggel hétkor, Kolozsváron és Resicabányán -19-et, keleten -10/-11 Celsius fokos hőmérsékleti értékekre ébredtek az ott lakók, az ország déli részén a fővárosban volt a leghidegebb, ott -18 fok volt.

A meteorológusok előrejelzései szerint a mostani hideghullám csütörtökig tart, péntektől megindul egy felmelegedés, szombat és vasárnap 0 fok köré emelkedik a hőmérséklet. 

A szokatlanul kemény télről Makkai Gergely, a marosvásárhelyi meteorológiai központ vezetője a Maszolnak hétfőn elmondta, paradox módon a globális felmelegedés okozza.

FRISSÍTÉS1: Reggel 7.30-kor még hidegebb lett Bodzafordulón: mínusz 32 Celsius-fokot mutatott a hőmérő higanyszála kedden reggel. Ez eddig az idei tél legalacsonyabb hőmérséklete. „Fagyos éjszaka volt. A hőmérséklet mínusz 27 és 30,5 Celsius-fok között ingadozott. A legalacsonyabb értéket 7 óra 30 perckor érte el, ekkor mínusz 32 Celsius-fok volt, nyolc órára a hőmérő higanyszála 31,8 fokra emelkedett” - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Viorica Ienea szolgálatos meteorológus. 

FRISSÍTÉS2: Egy Hargita megyei autós olvasónk jelezte, hogy Lengyelfalva környékén - 29 fok volt kedd reggel.

FRISSÍTÉS3: Keddre virradóan rekord hideget regisztráltak Nagyszebenben: mínusz 29 Celsius-fokot mértek. Mihaela Stăncescu, a regionális meteorológiai szolgálat ügyeletese szerint ezen a napon az eddigi legalacsonyabb hőmérsékletet, mínusz 28 Celsius-fokot, 1968-ban mérték. Kedden Nagyszeben mérték a megye legalacsonyabb hőmérsékletét. (Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?