Egész héten kényszervakációjuk lesz a bukaresti diákoknak

A rendkívüli hideg és a havazás miatt egész héten szünetel az oktatás a bukaresti iskolákban – közölte kedden este Gabriela Firea főpolgármester. Így a fővárosi diákoknak egyhetes kényszervakációjuk lesz. Közben bővült a kedden zárva tartó erdélyi iskolák listája.

Mint írtuk, a kedvezőtlen időjárás miatt több erdélyi megyében is szünetelni fog kedden az oktatás. A hétfőn 17 óráig befutott információk szerint nem lesz tanítás a következő megyékben: Brassó, Temes, Máramaros, Tulcea, Bákó, Brăila, Olt, Iași, Neamț, Galac, Dolj, Suceava, Botoșani, Buzău, Ialomița, llfov, Constanța, Vrancea és Argeș. Argeș megyében szerdán is szünetel az oktatás.

Néhány erdélyi megyében csupán pár tanintézményben függesztik fel kedden az oktatást. Hétfő estére a lista Szilágy megyei iskolákkal bővült. Az érintett tanintézmények:

  1. Maros megye: a marosvásárhelyi Romulus Guga gimnáziumhoz tartozó Szivárvány központ
  2. Kolozs megye: a nemeszsuki óvoda, a lónai és a sinfalvai iskola
  3. Szeben megye: egy iskola
  4. Szilágy megye: a ballaházai 2-es sz. óvoda és a drági 1-es sz. iskola
  5. Fehér megye: 5 iskola
  6. Hunyad megye: 4 iskola.

Az oktatási minisztérium folyamatosan frissíti honlapján azoknak az iskoláknak a listáját, amelyek zárva tartanak a kemény tél miatt. Az oldal nagy leterheltsége miatt az információk nehezen érhetők el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?