FRISSÍTVE: Leégett a iskola, Kommandón ezen a héten nem lesz oktatás

FRISSÍTVE: Szünetel egész héten az oktatás a háromszéki Kommandón, mert hétfő délután leégett a falus iskolája.

Kovászna megye legmagasabb pontján fekvő településen, Kommandón hétfőn délután fél öt körül lobbant lángra az iskola faépülete, a tűzoltók öt órán keresztül küzdöttek a lángok megfékezésével. Kocsis Béla polgármester a Maszolnak elmondta: a hivatásos és önkéntes tűzoltók mellett mintegy 300 kommandói sietett a helyszínre és segédkezett az oltásban.

Kiss Imre háromszéki főtanfelügyelő szerint a tűzeset miatt Kommandón ezen a nem lesz tanítás, ez a település több mint száz diákját érinti. A háromszéki főtanfelügyelő az esetről értesítette az Oktatási Minisztériumot, kedden a prefektussal és a megyei tanács képviselőjével felkeresik a helyszínt és próbálnak mihamarabb megoldást találni az oktatás újraindítására.

Marius Tolvaj, a Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) szóvivője arról tájékoztatott, hogy 16.35-kor kapták a riasztást, három tűzoltó autóval és egy mentővel siettek a helyszínre, de önkéntesek is segítettek a több mint öt órás oltásban.

A tűzoltók közbelépését nehezítette, hogy a több mint ezer méter magasan fekvő település nehezen megközelíthető, de a mínusz 19 fokos hideg is nehezítette az oltási folyamatot. A tűzoltósági szóvivő szerint a kommandói iskola faépületének mintegy 25 százaléka, 360 négyzetméter vált a lángok martalékává. A tűz okai még ismeretlenek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?