A csendőrök viselik gondját a hajléktalanoknak Hargita megyében

Hargita megye prefektusa, Adrian Jean Andrei arra kérte a csendőrséget, hogy az elkövetkező rendkívül hideg időszakban kísérjék fűtött helyiségekbe a hajléktalanokat.

"Ebben a rendkívül hideg időszakban a csendőrség felkészült az éjszakai járőrözésre, amely a hajléktalan személyekkel kapcsolatos intézkedésekre is kiterjed" - nyilatkozta a sajtónak Adrian Jean Andrei.

A prefektus ugyanakkor elmondta, télies körülmények között zajlik a megyében a közlekedés, a hóeltakarító gépek pedig készen állnak a beavatkozásra.  "Hargita megyében nincs érvényben időjárás-figyelmeztetés, azonban az előző napok havazása és a hideg miatt jégréteg képződhet az utakon" - magyarázta Andrei.

A Hargita megyei készenléti felügyelőség (ISU) szóvivője ugyanakkor arról tájékoztatott, hogy egy egységet a hóvihar sújtotta Giurgiu megyébe küldtek.

A Nagyváradi Helyi Rendőrség munkatársai az év első két napján 19 hajléktalant vittek az alkalmi menedékhelyekről a Gutenberg utcai hajléktalanszállóba. Tájékoztatásuk szerint legtöbben a távfűtési vezetékek mellett kerestek menedéket a hideg elől. A szállón fűtött szobákkal és meleg étellel várják a rászorulókat. Az őrjáratozást folyamatosan végzik, de a  0259/969-es telefonszámon is jelenthetik a hasonló eseteket a váradiak. A hajléktalanok mellett 52 koldust is begyűjtöttek. A munkaképes, de kéregetésből élőket azonban száz lejre büntették, és lakóhelyükre küldték Várad utcáiról. (Fried Noémi Lujza)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?