Háromszéken gyarapodnak a sípályák – mutatjuk, hol lehet sízni

Négy pályán lehet sízni Kovászna megyében, és hétvégére beindítják az ötödiket is.

A Sepsiszentgyörgy melletti Sugásfürdőn hetekkel ezelőtt megnyitották a 250 méteres kis sípályát, és várhatóan ezen a hétvégén, szombaton megnyílik az 550 méter hosszú nagypálya is. Sugásfürdőn 10 lej a hat felvonásra, 25 lej a 18 felvonásra érvényes bérlet, 35 lejt kell kifizetni 30 felvonásért, és 50 lejes a 45 felvonásra alkalmas síbérlet. A síbérletek egy hónapig érvényesek, de szeretnék kiterjeszteni egy évre. Sugásfürdőre a helyi közszállítási vállalat rendszeres autóbuszjáratai is szállítják  a sízőket.

Háromszék leghosszabb sípályája Kovászna városban van, egy 400 méteres könnyű, valamint egy 1000 méteres közepesen nehéz szakaszból áll. Jelenleg mindkét szakasz jó körülményeket biztosít a kikapcsolódni vágyóknak. A kovásznai sípályán 2 lej a rövidebb pálya, és 3 lej a hosszabb pálya használati díja, a napi bérlet 40 lej.

A fürdővároshoz közeli Kommandón, a Laur oldalán lévő sípályán is megfelelőek a körülmények, és a sífelvonó is működőképes, ám nincsenek érdeklődők. Ennek egyik oka, hogy nehezen megközelíthető a Háromszék legmagasabb pontján fekvő település, másrészt a kovásznai sípálya elszippantja a látogatókat.

Kovászna megye második leghosszabb, 600 méteres sípályáját az év végén adták át a Bodzaforduló melletti Nagypatakon. A magánbefektetésből épült sípályát 70 férőhelyes sífelvonóval és éjszakai kivilágítással szerelték fel. Egy felvonás gyerekeknek 3 lejbe, felnőtteknek 4 lejbe kerül, a napi bérlet gyerekeknek 60 lej, felnőtteknek pedig 80 lej. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?