Előzetes letartóztatásba helyezték a háromszéki férfit, aki postán rendelt drogot

Elrendelte a Kovászna Megyei Törvényszék annak a háromszéki férfinek a 30 napos előzetes letartóztatását, akit egy Németországból érkező, amfetamint tartalmazó csomag átvétele közben értek tetten a rendőrök. 

Ugyanebben az ügyben két másik személyt 60 napra hatósági felügyelet alá helyeznek - tájékozatta pénteken az Agerpres hírügynökséget a Kovászna megyei rendőr-felügyelőség. A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) Kovászna megyei ügyészei egy Németországból érkezett, amfetamint tartalmazó csomag átvétele közben értek tetten Hajdú Rolandot. 

A DIICOT közleménye szerint a nyomozókat előzőleg a németországi hatóságok értesítették az Interpol közvetítésével, hogy Hajdú Roland veszélyes drogokat, amfetamint tervez behozni az ország területére. Az Interpol által közölt információk szerint 2016. október 13-án a németországi rendőrök egy ismeretlen személy által Hajdúnak címzett gyanús csomagra lettek figyelmesek a frankfurti repülőtéren. A csomag tüzetesebb átvizsgálása után kiderült, hogy amfetamint tartalmaz. A nyomozó hatóságok arra is fényt derítettek, hogy Hajdú 214 gramm amfetamin rendelt egy internetes oldalról. 

2016. december 21-én egy 56,45 grammnyi amfetamint tartalmazó csomag átvétele közben kapták el a férfit. Az ugyanebben az ügyben végzett hét házkutatás során 270 gramm kannabiszt, 56,45 gramm amfetamint, merevlemezeket és mobiltelefonokat foglalt le a DIICOT. A DIICOT Kovászna megyei székhelyén hét személyt hallgattak ki. 

Kimaradt?