Az iskoligazgatói állások mindössze 64 százalékát töltötték be

Az iskolaigazgatói állások mindössze 63,26 százalékát töltötték be - közölte a szaktárca a végleges eredmények alapján. Ez az arány 4.066 tisztséget jelent a meghirdetett 6.427 posztból.

A 4.066 igazgatói tisztségből 3.513-at azok a személyek foglaltak el, akik korábban is ugyanabban az iskolában voltak igazgatók, mindössze 32-en kerültek más oktatási intézménybe. 124 személy korábban aligazgatói teendőket látott el abban az iskolában, hol most igazgató lett, öten más iskolából érkeztek. 307-en személy korábban nem töltött be vezetői funkciót. 

Mi a helyzet az aligazgatókkal?

Az aligazgatói állások 53,84 százaléka "kelt el", ami azt jelenti, hogy a 2.487 meghirdetett tisztségből 1.339 "lelt gazdára". 1.074 tisztséget azok a tanárok töltenek be, akik korábban is ezt a funkciót látták el az adott iskolában, mindössze 9 oktató dolgozott ebben a körben más oktatási intézményben. 203-an korábban nem töltöttek be iskolavezetői tisztséget az adott intézményben.

Pénteken a tanfelügyelőségek érvényesítik az eredményeket, és kinevezik négy évre az igazgatókat, aligazgatókat.

Az útmutató szerint a megmaradt 3.509 iskolavezetői tisztséget nem foglalhatják el az újabb versenyvizsga meghirdetéséig azok a személyek, akik nem vettek részt a most lezajlott vizsgán, illetve nem sikerült a próbájuk.

December 21. és 2017. január 6. között kerül sor azoknak a tanári állásoknak az újraelosztására, amelyek felszabadultak azzal, hogy néhány pedagógus vezetői tisztséget lát el. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?