„Vérfagyasztó” hideg volt ma reggel Csíkszeredában

FRISSÍTVE: Csütörtökre virradóan az erdélyi települések közül Csíkszeredában volt a leghidegebb - mínusz 16 Celsius-fokot mutatott a hőmérők higanyszála. 

Mihaela Stăncescu, a nagyszebeni regionális meteorológiai központ vezetője szerint, az elmúlt napoktól eltérően, amikor Bodzafordulón mérték a legalacsonyabb hőmérsékletet, csütörtök hajnalban erre Csíkszeredában került sor.

Nagyon hideg volt Hargita megye más településein is: Gyergyóalfaluban mínusz 14, Maroshévizen és a Bucsin-tetőn mínusz 13, Székelyudvarhelyen mínusz 6 Celsius fokot mértek.

Az előrejelzések szerint a következő napokban lassú felmelegedésre számíthatunk, enyhe havazás várható. 

Csíkszereda az ország egyik hidegpólusa. A legalacsonyabb decemberi hőmérsékletet 1988-ban mérték a városban, akkor mínusz 33 Celsius fok volt. Egy évvel később, 1989-ben regisztrálták a legmagasabb decemberi hőmérsékletet, 16,8 Celsius fokot. 

Egy olvasónk szerint „ez még csak langyos idő egy csíkszeredai embernek”, egy másik pedig arról tájékoztatott, hogy Csíkszentdomokoson a reggel -19 Celsius fokot mértek. Utóbb egy csíkszeredai olvasónk arról tájékoztatott, hogy a Nagyrét utcában -19 fokot mért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?