Telefonos segélyvonalat indítottak alkoholfüggők számára

Alkoholfüggők és ezek hozzátartozói számára indított telefonos segélyvonalat kedden az Alkoholizmus és Szenvedélybetegségek Ellen Küzdő Szövetség (ALIAT). Az AlcoLine segélyvonalon információkat és pszichológiai tanácsadást kérhetnek a rászorulók.

Az ALIAT kedden kiadott közleménye szerint a 021 9335-ös számon hívható AlcoLine az alkoholfüggőségről, ezek kezelési módszereiről nyújt információkat, illetve támogatást a segélyt kérő páciensek igényeinek függvényében.

"Az AlcoLine segélyvonalat azok számára hoztuk létre, akik már elindultak a leszokás felé vezető úton. Biztosítjuk a hozzánk betelefonálókat, hogy a vonal másik végén barátságra, megértésre és támogatásra lelnek munkatársaink részéről" - nyilatkozta Eugen Hriscu, az ALIAT tudományos igazgatója.

A segélyvonal két hétig próba-üzemmódban működött, legtöbbször az alkoholfüggők hozzátartozói hívták. A szolgáltatást hétfőtől péntekig 10 és 20 óra között veheti igénybe bárki, akinek ilyen jellegű problémái vannak.

Az ALIAT segélyvonalán román nyelven nyújtanak segítséget a rászorulóknak. Akik magyar nyelven szeretnének tanácsokat kapni, forduljanak a Bonus Pastor Alapítvány munkatársaihoz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?