Kosárlabda palánkokat szerelnek fel a sepsiszentgyörgyi lakónegyedekben

Kosárlabda palánkokat szerelnek fel több sepsiszentgyörgyi lakónegyedben, jelentette be a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA).

A civil szervezet a háromszéki megyeszékhely önkormányzatával közösen szervezett adománygyűjtést a Tekerj egy jó célért! akció keretében, és felmérték a lakosság igényeit, amelyből kiderült, hogy a sepsiszentgyörgyiek prioritásként jelölték meg a kosárpalánkok létesítését. Nem véletlenül, hiszen a város Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata példaként szolgál számos sportkedvelő fiatal és gyerek számára.

A cél megvalósításáért 319-en kerékpároztak összesen 8920 kilométert, és a begyűjtött 12 ezer lejből az alapítvány megvásárolt 8 darab kosárlabda palánkot. Ebből hármat a Csíki negyedben helyeznek el, többi ötöt pedig játszóterekre szerelnek fel, így a Szemerja negyedi Hófehérke óvoda környékén, az Ág utca és Nicolae Iorga utca közötti játszótéren, a Domb utcai edzőparkban, az Állomás negyedi Lendület sétányon és a Nicolae Iorga utcai edzőparkban.

Tóth-Birtan Csaba alpolgármester szerint a helyi tanács elfogadta a Háromszéki Közösségi Alapítvány adományozó levelét, amellyel az elmúlt években vásárolt kültéri edzőparkok eszközeit és a kosárpalánkokat az önkormányzatnak ajándékozza.

Az építési engedély elfogadása után a cél az, hogy jövő év tavaszától már kosárlabdázni lehessen a város lakónegyedeiben. Bereczki Kinga, a Háromszéki Közösségi Alapítvány igazgatója szerint ezáltal biztosítani tudják a helyi kosárlabda utánpótlást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?