Bolondját járatta a hegyimentőkkel egy Beszterce-Naszód megyei férfi

Hat órán át keresték vasárnapról hétfőre virradóra a hegyimentők, a hegyi csendőrség és a rendőrség munkatársai azt a férfit, aki az 112-es segélyhívó számon kért segítséget, mert állítása szerint eltévedt a Borgói hágónál miután két közeli kocsmában is megfordult - közölte a Beszterce-Naszód Megyei Csendőrség.

A Turjágó nevű faluban élő 42 éves férfi öt alkalommal hívta fel a 112-es segélyhívó számot, így több csapat is keresésére indult a hóviharban. A hegyimentők, a hegyi csendőrség és a rendőrség a férfit a Báránykő és Ilvatelek környékén található erdei utakon, valamit a Les, Turjágó és Frumuşea közötti utakon kereste, azonban sehol sem találták.

Reggel 7 óra körül a 42 éves férfi a besztercei csendőrségnél érdeklődött, hogy miért keresték őt telefonon. "Elmondták neki, hogy a mentőalakulatok egész éjjel keresték. A férfi nyugodt hangnemben válaszolva elmondta, hogy egy barátjánál aludt Csószahegy környékén és elfelejtette, hogy éjfél után segítséget kért. A Beszterce-Naszód Megyei Csendőrség munkatársai felvették a kapcsolatot a férfi barátjával is, aki megerősítette, hogy a férfi nála éjszakázott, így nem volt veszélyben" - olvasható a közleményben.

A férfit az 112-es segélyhívószám indokolatlan használatáért 100 és 500 lej közötti pénzbírsággal sújtják.

Kapcsolódók

Kimaradt?