Jaj lesz azoknak, akik nem fizetik ki időben a közköltségeket

Szombattól végrehajtható az a tömbházban lakó család, amelyik a közköltség kifüggesztésének napjától számítva 15 naptári napon belül nem fizeti ki az összeget – írja az evz.ro.

Sokkal könnyebb lesz ezentúl végrehajtani azokat a családokat, akik nem fizetik ki határidőre a közköltségeiket. Szombattól életbe léptek a közműszolgáltatásokat szabályozó törvény módosításai.

E módosítások szerint a közköltségekről kiállított számlák ezentúl fellebbezési lehetőség nélkül végrehajtható okiratok, akárcsak egy banki hitelszerződés vagy közjegyző által hitelesített más szerződés, míg a korábbi jogszabály szerint csak egy követelés jogcímét jelentő dokumentumok voltak.

A közműszolgáltatások közé a víz- és csatornaszolgáltatást, a központi fűtést, a köztisztasági szolgáltatást, a közvilágítást és a tömegközlekedést sorolja a törvény. Fontos módosítás az is, hogy e szolgáltatások díjait ezentúl nem 15 munkanapon, hanem  15 naptári napon belül köteles kifizetni az ügyfél. Az óra a számla kiállításának dátumától ketyeg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?